Treceți la conținutul principal
noneSfatul Expertului

Igiena familiei în vacanță

Aflați cum puteți să vă planificați călătoria și să rămâneți sănătoși și protejați în vacanță

Sărbătorile de sezon și procesiunile religioase, de exemplu de Crăciun, sunt momente fantastice pentru familii, și mulți dintre noi călătorim în perioade de vârf pentru a ne revedea rudele și pe cei dragi. Asigurați-vă că vă planificați deplasarea corespunzător, astfel încât să vă simțiți bine cu întreaga familie

Planificarea călătoriei:

Înainte de a pleca

Înainte de a vă face bagajele pentru vacanță, verificați dacă aveți nevoie de vreun vaccin - chiar dacă ați fost într-o anumită zonă de mai multe ori în trecut, poate fi necesar un rapel pentru a vă proteja de bolile transmise de insecte (de exemplu malaria) pe durata șederii. 

Faceți o listă cu medicamentele pe care trebuie să le luați în bagaj, precum antihistaminice, medicamente anti-diareice, săruri de rehidratare, paracetamol și ibuprofen. Dacă dumneavoastră sau un alt membru al familiei suferă de o afecțiune medicală care necesită un tratament regulat, asigurați-vă că aveți rezerve suficiente. Dacă luați avionul spre destinația dumneavoastră, nu uitați să puneți medicamentele în bagajul de mână. 

În cazul în care călătoriți cu un sugar sau cu un copil mic, verificați dacă veți avea mâncare pentru acesta disponibilă la destinație, astfel încât să puteți planifica în consecință.

Călătoria

Este o idee bună să aveți unul dintre șervețelele dezinfectante pentru suprafețe de la Dettol în avion, în tren sau în mașină, ca să vă puteți dezinfecta suprafețele cu care intrați în contact.  

Atunci când mai mulți oameni călătoresc împreună într-un spațiu închis sau cu transportul în comun, germenii se pot transfera cu ușurință, atât pe calea aerului, cât și pe suprafețele atinse frecvent. Pentru a vă proteja, spălați-vă regulat pe mâini cu săpun și apă curată sau, dacă acest lucru nu este posibil, folosiți gelul dezinfectant pentru mâini Dettol

Dacă unul dintre copii este răcit sau are gripă, folosiți un șervețel când strănută, aruncați șervețelul corespunzător după aceea și dezinfectați-i mâinile pentru a evita contaminarea celorlalți pasageri.

Păstrați igiena mâinilor pentru a reduce riscul de răspândire a germenilor, oriunde ați merge. 

Atunci când vă spălați pe mâini, frecați cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde și nu uitați de dosul palmei, de zona de sub unghii și de zona dintre degete. Folosiți un prosop curat sau prosoape de hârtie pentru a vă usca bine mâinile.

none

Lista de bagaje pentru vacanță

Luați cu dumneavoastră în călătorie următoarele articole pentru a vă oferi cea mai bună șansă de a vă bucura de o vacanță fericită, sănătoasă și fără boli, împreună cu familia. 

Puteți bea apă?

 • Înainte de a pleca în călătorie, aflați dacă apa de la destinație este potabilă. Dacă apa nu este potabilă, puteți suferi de tulburări de stomac, diaree și, prin urmare, de deshidratare. Aveți grijă în țările în care apa este posibil să nu fie potabilă. 
 • Fierbeți apa și lăsați-o să se răcească complet înainte de a o bea 
 • Când cumpărați apă îmbuteliată, asigurați-vă că sigiliul este intact 
 • Spălați-vă dinții folosind apă îmbuteliată 
 • Spălați salata și fructele cu apă îmbuteliată 
 • Deseori, gheața este făcută cu apă de la robinet, prin urmare ar fi mai bine să o evitați cu totul 
 • Comandați mâncare caldă la restaurant, deoarece gătitul alimentelor la temperaturi înalte omoară bacteriile dăunătoare (în timp ce salata poate fi spălată cu apă contaminată) 
 • Aveți grijă la mesele în stil bufet - mâncarea poate să fi stat la soare sau să fi fost expusă la muște timp de câteva ore 
 • Evitați să consumați înghețată, deoarece frigiderele ar putea fi închise noaptea 
 • Dacă plaja nu pare curată, nu înotați în apă 

Insecte și animale

 • Folosiți produse cu efect repelent în zonele în care există insecte care înțeapă 
 • Solicitați de urgență asistență medicală dacă nu vă simțiți bine după ce ați fost înțepat 
 • Evitați contactul cu animalele fără stăpân sau cu animalele sălbatice. Deseori, acestea sunt purtătoare de boli care se pot transmite la om prin mușcătură. 
 • Chiar dacă vă simțiți bine, mergeți direct la medic pentru a vă verifica rana 
 • Dacă vizitați o zonă cu risc de infectare cu malarie, asigurați-vă că luați în continuare medicamentele anti-malarie, conform instrucțiunilor medicului, după ce vă întoarceți acasă. 

Călătoriile sunt o experiență fantastică, iar menținerea igienei reduce riscul unor amintiri marcate de boală. Pentru mai multe informații despre alte produse care ajută la păstrarea unei bune igiene, faceți clic aici. 

Expertiza noastră