Treceți la conținutul principal
noneSfatul Expertului

Animalele de companie și copiii: Cum păstrăm curățenia

Cum ne păstrăm casa protejată de posibile riscuri atunci când avem copii și animale de companie

În casele unde a apărut de curând (sau în care urmează să apară) un bebeluș trebuie să creăm un mediu prielnic pentru cel mic. Uneori, în aceste medii există și animale de companie - iată la ce trebuie să vă gândiți atunci când aveți un bebeluș și un animal de companie care cresc în aceeași casă. 

Nu toate animalele de companie sunt de interior. Pisicile și câinii adoră să iasă afară - acolo se joacă, mestecă lucruri și își consumă energia. Este în natura lor și, din această cauză, combaterea germenilor și bacteriilor pe care le pot aduce în casă trebuie să devină prioritatea dumneavoastră. 

Se pot răspândi germeni de la animalele de companie?

Unii germeni purtați de animalele de companie (inclusiv salmonella și stafilococul) se pot transmite la oameni. Pentru a vă proteja animalul de companie, trebuie să vă asigurați că toate animalele de companie sunt vaccinate, tratate cu regularitate împotriva puricilor și căpușelor și că sunt consultate de veterinar la orice simptome de boală. Protejarea animalului de companie este la fel de importantă ca protejarea casei.

Sfaturi pentru o igienă bună

Păstrarea curățeniei în casă poate fi dificilă - dar este esențial să vă protejați de germeni atât animalul de companie, cât și pe cel mic. Iată câteva sfaturi pentru mese, joacă și igiena generală. 

Animalele de companie și hrana 

Curățarea zonei în care mănâncă animalul de companie este esențială atunci când în peisaj este și un copil mic. Animalele de companie care mănâncă hrană uscată vor scoate bobițe din bolurile lor, împrăștiind firimituri pline de germeni pe podea. Dacă cel mic este deja în mișcare, aceasta poate reprezenta o situație cu potențial de risc. Puteți opri răspândirea germenilor în această zonă riscantă cu Pulverizatorul Dettol Surface Cleanser

Animalele de companie și joaca 

Dacă animalul dumneavoastră de companie adoră să mestece jucării sau dacă, după o lungă zi de joacă afară, jucăriile ajung înapoi în casă, cel mic ar putea să își dorească și el să se joace cu ele. Aceasta este o altă situație potențial dăunătoare pe care o puteți combate, asigurând sănătatea copilului dumneavoastră. Pentru jucăriile din plastic dur sau din cauciuc, puteți folosi Dettol șervețele dezinfectante pentru suprafețe. Ștergeți jucăriile, clătiți-le bine și uscați-le înainte de a lăsa animalul de companie să se joace din nou cu ele.

none

Pets and hygiene

  • Wash your hands after petting or playing with pets, and when preparing or serving food. Encourage your children to do the same, especially before eating after they have been in contact with pets have been in contact with pets
  • Keep your pet’s claws trimmed. This reduces the risk of scratches. Dogs’ paws and cats’ nails can pick up dirt and inadvertently transfer it to you or your children
  • Give your pets their own feeding bowl, and store and clean them separately from other household dishes
  • Regularly clean and disinfect your pet’s feeding bowl and rinse the bowl thoroughly with clean hot water. Don’t forget to dry them!
  • Create “off-limit” areas for your pet. A kitchen counter, or any surface where food is prepared and served is a good starting point to ensure you minimize the risk of spreading germs.
  • If you or your little ones share a bed with a pet, use Dettol Laundry Sanitiser to ensure that you reduce infection risks.

To find more tips on what products we have available to keep you home protected against potential risks when raising a baby and a pet, visit tips page.

Expertiza noastră