Treceți la conținutul principal
noneSfatul Expertului

Lecțiile de igienă pentru copii pot fi distractive

O igienă bună este fundamentală pentru sănătatea noastră, cum o putem transforma într-o experiență distractivă pentru copii, creându-le acest obicei sănătos?

Mâinile sunt unul dintre cei mai mari purtători de germeni, în special mâinile micuțe ocupate cu joaca și explorarea. Spălați bine mâinile cu apă caldă și săpun pentru a vă proteja mai bine familia de boli. Este important ca spălatul mâinilor să fie o experiență distractivă pentru copii, altfel lecția nu va fi învățată. Iată câteva tehnici de spălare a mâinilor care vă vor ajuta să evitați o luptă zilnică.

Realizați o diagramă pentru spălarea mâinilor

O modalitate ușoară de a face spălatul mâinilor distractiv pentru copii este să creați o diagramă cu momentele esențiale în care copiii trebuie să se spele pe mâini cu săpun și apă caldă, acasă. Această diagramă ar putea include: 

 • Înainte de micul dejun 
 • Înainte de prânz 
 • Înainte de cină 
 • După folosirea toaletei 
 • După ce se joacă afară 
 • După școală 
 • După ce mângâie un animal 

Nu este nevoie să existe un premiu, dar copiilor le va plăcea să bifeze propria diagramă pentru spălat ca recompensă vizuală pentru realizarea lor.

Cântați un cântec

Asigurați-vă că cei mici se spală pe mâini cu apă și săpun pe durata recomandată de 20 de secunde, pentru a preveni răspândirea germenilor. O bună modalitate de a forma un obicei este să îi învățați să își spele mâinile în timp ce fredonează cântecelul preferat) . Când au terminat de cântat, vor ști că s-au spălat pe mâini pentru intervalul de timp corespunzător. Ce este fantastic la această metodă este că poate fi luată oriunde de copil - la școală, la casa unui prieten, în toaletele publice. Puteți chiar să creați un postercu melodia preferată, de exemplu „Cantecelul din reclama Dettol”, în care să le arătați cum să se spele corect pe mâini.

Creați o experiență plăcută pentru copii

Creați un loc personalizat unde copilul se poate spăla pe mâini acasă, folosind un scăunel și  Dettol Săpun lichid pentru spălarea mâinilor pentru copii – Grapefruit pentru a face igiena personală mai atrăgătoare. Cu cât le este mai ușor să se spele pe mâini, cu atât această activitate le va părea mai puțin plictisitoare. Lăsați copilul să-și aleagă produsele de igienă personală, de exemplu un prosop special pentru ștergerea mâinilor, astfel încât să fie cu adevărat mândri că s-au spălat singuri pe mâini.  

none

Jucați un joc

Dacă vi se pare că spălatul pe mâini s-a transformat într-o lupă, transformați această activitate într-un joc. O idee ar fi să jucați „Ale cui mâini sunt cele mai curat?” Prin acest joc, copiii ar trebui să se asigure că mâinile sunt spălate bine și temeinic - ar putea chiar să se joace acest joc la școală cu prietenii. Încurajați copiii să folosească apă și săpun învățându-i despre germeni într-un mod vizual. Încercați să le dați cu sclipici pe mâini pentru a reprezenta „germenii” astfel încât să vadă cât de ușor se spală „germenii” cu săpun - și cât de important este să se spele bine pe mâini.

Faceți artă

Transformați tehnicile de spălare a mâinilor într-un proiect artistic distractiv. Ajutați copilul să-și creeze propriul poster în care să se indice pașii pentru spălarea corectă a mâinilor și păstrați posterul în baie pentru referință. Desenând cum se spală mâinile pas cu pas, copiii vor avea un excelent suport vizual pentru a conștientiza importanța spălării corecte a mâinilor. Recomandăm următoarea tehnică de spălare a mâinilor pentru a vă asigura că mâinile micuților sunt cu adevărat curate: 

 1. Umeziți mâinile cu apă de la robinet. 
 2. Aplicați Dettol Săpun lichid igienizant. 
 3. Frecați bine mâinile cu săpun timp de 20 de secunde. Nu uitați de dosul palmei și de zona de sub unghii. 
 4. Clătiți bine. 
 5. Uscați mâinile cu un prosop uscat sau cu uscătorul de mâini. 
 6. Folosiți prosopul sau cotul pentru a închide robinetul. 

Se recomandă să vă spălați pe mâini în timp ce fredonați melodia preferată, așa cum am menționat anterior.

Rutină și repetiție

Sfatul nostru final este să conduceți prin puterea exemplului. Deveniți un bun model de spălat pe mâini pentru copii și arătați-le cum acesta face parte din rutina zilnică. Atunci când veniți acasă de la lucru, de la cumpărături sau de afară, străduiți-vă să vă puneți haina în cuier, să vă scoateți pantofii, apoi să vă spălați pe mâini cu apă și săpun înainte de a face orice altceva. Când ieșiți afară împreună cu familia, folosiți produse care vă protejează în deplasare, precum gelul Antibacterian de la Dettol. Introduceți practici de igienă în rutina familiei și curând o bună tehnică de spălare a mâinilor va deveni un obicei, protejându-i pe cei mici de germenii dăunători. 

 

Pentru mai multe sfaturi privind produsele pe care le puteți folosi pentru a vă asigura că cei mici sunt păziți de germeni, faceți clic aici

Expertiza noastră