Treceți la conținutul principal
noneSfatul Expertului

Dezinfectarea băii, principalele puncte cheie

Aflați care sunt punctele sensibile la germeni din baia dumneavoastră

Vasele de toaletă sunt un magnet pentru germeni? Știm cu toții că vasele de toaletă conțin bacterii și alți germeni. Avem tendința să le curățăm cu produse speciale pentru toaletă pentru îndepărtarea petelor și a calcarului, dar acestea nu sunt atât de periculoase pentru sănătatea noastră. Bacteriile, pe de altă parte, ar trebui să ne îngrijoreze cu adevărat, deoarece ele se pot răspândi și în alte zone. Și care este mediul pe care transportăm cel mai ușor acești germeni? Mâinile noastre și tot ce atingem cu ele... 

Pentru o bună igienă a băii, ar trebui să acordăm atenție specială acestor puncte sensibile din baie: 

Top 3 puncte sensibile la germeni din baie

1. Suprafețe pe care le atingem cu mâna

Suprafețele pe care le atingem frecvent, precum clapeta rezervorului vasului de toaletă, colacul vasului de toaletă, robinetele, clanțele și coșurile de gunoi se pot contamina foarte ușor în timpul utilizării obișnuite a băii. Dacă aveți și un micuț care abia a descoperit bucuria de a se juca la robinete și de a trage apa la toaletă, o igienă bună este cu atât mai importantă. Curățați frecvent baia pentru a elimina murdăria dar și pentru a dezinfecta. Dezinfectați suprafețele atinse frecvent folosind un produse antibacteriene precum pulverizatoarele Dettol din gama Power & Fresh care curăță în profunzime și dezinfectează, fără a lăsa reziduuri chimice dure.

none

2. Cârpe/bureți

Cârpele cu care curățați baia și bureții de baie pot găzdui germeni dacă rămân umezi. Decontaminați frecvent cârpele reutilizabile, prosoapele și bureții prin spălarea separată cu apă fierbinte (la temperaturi mai mari de 60 °C).

3. Articolele de igienă personală

Articolele de uz personal, precum periuțele de dinți și periile de unghii se pot contamina și pot reprezenta așadar o sursă de germeni. Depozitați aceste obiecte acolo unde este puțin probabil să fie infectate cu bacterii și clătiți-le bine după utilizare cu apă din belșug, uscându-le rapid.

Nu uitați să vă spălați pe mâini

Mâinile reprezintă una din cele mai importante cauze ale contaminării și infectării încrucișate din casă. Nu uitați să vă spălați bine pe mâini cu apă și săpun după utilizarea toaletei. 

Pentru mai multe informații despre cum puteți opri răspândirea germenilor în restul casei, vizitați pagina noastră cu sfaturi utile aici

Expertiza noastră